Veel gestelde vragen

 1. Wie zijn de mensen die hier berichten plaatsen?
 2. Kan ik hier deelnemen?
 3. Zijn er risico's?
 4. Is het een goed idee om mijn eigen naam te gebruiken?
 5. Zijn er beperkingen op wat ik kan versturen?
 6. Hoe lang mag mijn bericht zijn?
 7. Wordt er hier enkel in het Nederlands gesproken?
 8. Ik kan mijn bericht niet vinden!
 9. Van wie is "Jongens"?
 10. Waarom zijn vijandige berichten toegelaten?
 11. Is het veilig om met iemand af te spreken?
 12. Kan ik iemand e-mailen?
 13. Waar vind ik anonieme e-mail?
 14. Ik wil gewoon met iemand ouwehoeren!
 15. Kan ik foto's of fictieve verhalen versturen?
 16. Kan ik andere sites linken?
 17. Kan ik hier HTML uitproberen?
 18. Mag ik op mijn homepage een link naar "Jongens" plaatsen?
 19. Dat heb ik niet gepost!
 20. Waar vind ik meer informatie?
 21. Waarom krijg ik een doorverwijspagina als ik op een link in een bericht klik?
 22. Wat zijn al die extra links naar bijvoorbeeld @nonymous of Guardster die je soms in een bericht ziet?

 1. Wie zijn de mensen die hier berichten plaatsen?

  De mensen die hier berichten plaatsen zijn een representatief deel van de (vooral mannelijke) bevolking, varierend van tieners tot gepensioneerden, die, vaak om redenen die ze zelf niet begrijpen, zich bijzonder verwant voelen met mannelijke kinderen of pubers. Meestal is er sprake van een duidelijke sexuele aantrekkingskracht, en de mogelijkheid om met jongens op een bijna magische manier om te gaan. Velen kiezen ervoor om niet op die sexuele gevoelens in te gaan, terwijl anderen dan weer zeggen dat jongens zelf wel kunnen beslissen hoe ze met hun gevoelens omgaan. Als het kind dan toch een naam moet hebben : de meesten verkiezen "boylover", veelal afgekort tot BL. Sommige deelnemers zijn jongens die van mannen houden, sommige deelnemers zijn geen BL maar komen hier om ons een hart onder de riem te steken of om de draak met ons te steken. De meeste posters zijn geregistreerd en gebruiken soms een foto van zichzelf op jonge leeftijd als hun persoonlijke handtekening.


 2. Kan ik hier deelnemen?

  Ja, natuurlijk. Jongens is een open forum. Het belangrijkste doel van dit forum is echter wel om ondersteuing te geven aan mensen, jong en oud, die zich aangetrokken voelen tot jongens. Het forum kan nuttig zijn voor eenieder die boylove beter wil begrijpen. Tieners zijn meer dan welkom, maar we moedigen ze toch aan om een aantal zaken extra in het oog te houden vooraleer ze op "Jongens" een bericht achterlaten.


 3. Zijn er risico's?

  De belangrijkste risico's zijn niet specifiek aan "Jongens" maar maken deel uit van de risico's eigen aan het gebruik van het internet. Natuurlijk houdt het doel van dit forum extra risico's in, niemand wil zich in deze tijden nog profileren als boylover. De logs die worden bijgehouden, zijn enkel raadpleegbaar door de administrators van de server en van "Jongens", die de logs zo vaak mogelijk vernietigen. Iedere andere persoon die de logs wil bekijken, heeft hiervoor een gerechterlijk bevel nodig. Wij kunnen echter niet verhinderen dat je je eigen identiteit prijsgeeft door iets wat je in een bericht schrijft. Denk er ook aan dat je browser opslaat welke sites je bezocht hebt. In Belgie en Nederland is het niet verboden om aan een forum dat over boylove gaat deel te nemen, als je van ergens anders een bericht stuurt, hou er dan rekening mee dat lokale wetgeving dit misschien wel kan verbieden. Hou er ook rekening mee dat deelnemen aan dit forum gebruikt zou kunnen worden als aanwijzing van uw persoonlijkheid.


 4. Is het een goed idee om mijn eigen naam te gebruiken?

  Tenzij je publieke erkenning wil in je eigen naam, gebruik je best altijd een pseudoniem. Regelmatige krijgen we mensen over de vloer die openlijk vijandig zijn ten opzichte van boylovers. Anonimiteit is wat "Jongens" populair maakt. Zelfs mensen die open zijn als boylover in hun prive leven, kiezen toch nog voor de bescherming van een pseudoniem. Je kan best altijd hetzelfde pseudoniem gebruiken, dit laat je toe om je persoonlijkheid als deelnemer te ontwikkelen, verrijkt onze gemeenschap en maakt support geven gemakkelijker.


 5. Zijn er beperkingen op wat ik kan versturen?

  Denk eraan dat "Jongens" als doel heeft om een ondersteunend, veilig, creatief en leuk forum voor boylovers te zijn, waar de deelnemers kunnen discussieren over hun gedachten en gevoelens, soms zelf helemaal niet met betrekking op boylove. De regels vind je telkens als je een nieuw bericht verstuurt of als je wil antwoorden op een andere bericht. berichten die deze regels "uittesten" zullen meestal een waarschuwing uitlokken, terwijl er bij berichten die een flagrante overtreding zijn onmiddellijk zal ingegrepen worden. Het onderwerp van je bijdrage is beperkt tot 36 tekens, berichten met weinig of niets inhoud worden afgeraden.


 6. Hoe lang mag mijn bericht zijn?

  Zeer korte of lege berichten worden, om technische redenen, afgeraden. Het is ook geen goed idee om een bericht te maken dat zo lang is dat niemand nog geintresseerd is om het te lezen. Ergens tussenin is het interessantste. Grafische browsers laten je toe om op en neer te gaan in het bericht window, en het is zeer eenvoudig om tekst die je in een tekstverwerker geschreven hebt (en op spelling nagekeken) te knippen en te plakken. Browsers zoals Lynx hebben slechts een beperkt bericht window, daar kan je dus geen lange berichten aanmaken.


 7. Is Nederlands de enige taal die hier gebruikt wordt?

  Nederlands is de voertaal en zal je waarschijnlijk de meeste reacties opleveren. Andere talen zijn echter niet verboden, vooral Afrikaans en Engels worden al eens gebruikt.


 8. Ik kan mijn bericht niet vinden!

  Als je je bericht net verstuurd hebt. is het mogelijk dat je de index moet herladen om deze in het cache geheugen van je computer te overschrijven. Als het al een hele tijd geleden is dat je je bericht verstuurd hebt, is het mogelijk dat de bericht ondertussen verplaatst werd naar de Oude berichten. Als je je bericht nog niet kan vinden, zijn er een aantal mogelijkheden:

  • als je je bericht verstuurde net op het moment dat de index verkort werd, dan is het mogelijk dat je je bericht niet vindt in de index noch bij de oude berichten. In dat geval kan je best je bericht nogmaals versturen.
  • als je bericht een van de regels overtrad, of je bericht was een antwoord op een bericht die een van de regels overtrad, dan is het mogelijk dat je bericht verwijderd werd.


 9. Van wie is het JongensForum?

  Het JongensForum wordt onderhouden en gemodereerd door een aantal vrijwilligers :
  • Achilles (achilles@jongensforum.net)
  • Giantpanda (giantpanda@jongensforum.net)
  • BlaBla_2000 (blabla_2000@jongensforum.net)
  • Simba (simba@jongensforum.net)
  • Deze vrijwilligers zorgen ook grotendeels zelf voor de financiering van de server waarop het JongensForum draait. Eerdere vrijwilligers waren : Ender, Kabouter, Llewellyn, N-Eurootje, Pige, Reteip, Seeking, Smurfie en Wimmel.

  • Waarom zijn vijandige berichten toegelaten?

   Wij geloven dat het belangrijk is om het forum zo open mogelijk te houden. Sommigen vinden dat je op zulke aanvallen beter niet antwoord, anderen vinden dan weer dat er belangrijke argumenten aangehaald worden in de antwoorden op zulke berichten. Als je er niet van houdt, is de beste oplossing zelf een nieuw bericht te schrijven.


  • Is het veilig om met andere deelnemers af te spreken?

   Niet iedereen die hier deelneemt zijn boylovers of zijn verdraagzaam tegenover boylove, dus dit kan je best zelf beslissen. Het zou best kunnen dat iemand met slechte bedoelingen probeert om met je af te spreken. Meestal hebben we dit echter snel door. De meeste deelnemers zijn zonder twijfel boylovers. Denk er echter aan dat er ook bij boylovers onderling meningsverschillen zijn, je kan er best een hele tijd over doen om een persoonlijke relatie met iemand op te bouwen. En best niet te hoge verwachtingen hebben.


  • Kan ik een andere deelnemer e-mailen?

   Het JongensForum is zeker niet bedoelt als een vervangmiddel voor e-mail, dus als je je goed voelt over een bepaalde deelnemer, en je ziet zijn naam in het blauw bovenaan zijn bericht, dan kan je hem e-mailen. Als je op zijn naam klikt, wordt je e-mail programma geopend en kan je hem een mail sturen. Denk er wel aan dat het e-mail programma dat geopend wordt normaal gezien het e-mail adres van je internet provider bevat. Denk er even over na of je dit adres wel wil gebruiken. Misschien kan je beter het e-mail adres copieren en dan een anonieme mailservice gebruiken. Contactgegevens van een aantal deelnemers kan je ook op de deelnemerspagina vinden.


  • Waar vind ik een anoniem e-mail adres?

   Veel posters gebruiken FastMail of Ziplip of HushMail of een gelijkaardig adres. Deze mailservices zijn gratis en erg veilig omdat ze geen IP gegevens meesturen. Andere gratis mailservices zoals Hotmail en Yahoo sturen wel je IP gegevens mee. Deze adressen moet je via een web page bezoeken om je mail te lezen. Zij kunnen redelijk anoniem gemaakt worden door jouw persoonsgegevens te verzinnen bij het aanmelden voor zo'n adres. Je kan best wat rondkijken voor een goed adres want betrouwbaarheid en gebruiksgemak verschillen nogal eens van service tot service.


  • Ik wil gewoon met iemand ouwehoeren!

   "JongensForum" is een forum, geen chatboard ; antwoorden op berichten kunnen meer dan 24 uur op zich laten wachten. Soms kan het wel gebeuren dat er meerdere deelnemers tegelijkertijd berichten versturen, als je dan de index regelmatig herlaad, geeft dit je min of meer hetzelfde als chatten. Maar denk eraan dit is echt niet de bedoeling van het JongensForum. Als je met iemand een babbel wil slaan, kan je beter AIM, ICQ, MSN of Yahoo Messenger gebruiken. Vooral AIM is erg populair bij de deelnemers van het JongensForum. Contactgegevens van sommige deelnemers kan je hier vinden.


  • Kan ik afbeeldingen of fictieve verhalen versturen?

   Het JongensForum mag niet gebruikt worden voor het uitwisselen van foto's of voor het versturen van erotische fictieve verhalen. Deze beperking is niet omdat het JongensForum wil censureren, zelfs kinderpornografie is een onderwerp dat bespreekbaar is. De ondersteuningsrol die we vervullen is echter te waardevol om gecomprimiteerd te worden door het soort van aandacht dat pornografie met zich zou meebrengen. De enige afbeeldingen die toegelaten zijn, zijn de SigPics. Je kan eventueel wel een link naar een afbeelding posten.


  • Kan ik mijn home page linken?

   Wanneer je een bericht of een antwoord verstuurt, kan je onderaan een link naar je homepage opgeven. Je kan deze links natuurlijk ook gebruiken om te refereren naar iets dat je op het web gevonden hebt, of zelfs om naar een andere bericht van jezelf of van iemand anders te verwijzen. Je moet wel het volledige adres van de link invullen, dus begin je link met http://. Hou bij het plaatsen van een link altijd rekening met de regels waaraan je post moet voldoen.


  • Kan ik hier HTML uitproberen?

   Het JongensForum is geen speelplaats waar je HTML kan leren, maar als je HTML kent, kan je het gerust gebruiken. Je kan binnen je bericht ook linken naar andere berichten als je <a href="99999.htm">...</a> gebruikt (vervang wel 99999 met het nummer van de post). Je kan je tekst kleuren, je sigpic op een ander plaats zetten,... Maak best wel gebruik van de "Bekijk" mogelijkheid om te kijken hoe het eindresultaat er zal uitzien alvorens je bericht te versturen.


  • Mag ik een link naar het JongensForum plaatsen op mijn home page?

   Ja, natuurlijk. Denk er wel aan dat je dit best niet doet op je home page als deze ook informatie bevat over je identiteit.


  • Dat heb ik helemaal niet verstuurd!

   Als je je naam niet geregistreerd hebt, is het best mogelijk dat iemand anders een bericht verstuurt met jouw naam. je kan hier best gewoon een antwoord op versturen waarin je zegt dat jij dat bericht niet verstuurd hebt. Registreer je naam om zulke problemen te vermijden.


  • Waar vind ik meer informatie?

   Hier vind je allerlei links naar Nederlandstalige sites over boy love en aanverwante zaken.


  • Waarom krijg ik een doorverwijspagina als ik op een link in een bericht klik?

   Als je een link in een bericht aanklikt, worden eerst de HTTP referrers door een scriptje op onze server uit je klikopdracht verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de site die je bezoekt niet kan zien dat je net van het JongensForum komt.


  • Wat zijn al die extra links naar bijvoorbeeld @nonymous of Guardster die je soms in een bericht ziet?

   Deze extra links worden door onze forumsoftware automatisch toegevoegd telkens wanneer iemand een link aan zijn bericht toevoegd. Als je gebruikt maakt van die links, worden niet alleen eerst de HTTP referrers verwijderd, maar zorgt de anonymiseringservice er bovendien ook voor dat je IP gegevens niet meegestuurd worden.

Appendix

Voor jonge deelnemers

Sommige van onze regelmatige en gerespecteerde deelnemers zijn tieners die van jongere jongens houden. Als je nieuw bent op het forum, denk er dan aan dat er regelmatig deelnemers opduiken die zich voordoen als tieners, het is dan ook begrijpelijk als sommigen een beetje achterdochtig zijn als er een nieuwe tiener opduikt. De meesten zullen je echter het voordeel van de twijfel gunnen.

Sommigen geloven niet dat een deelnemer zo jong is als hij beweert te zijn, veelal omdat de deelnemer intelligenter overkomt dan men verwacht van iemand van zijn leeftijd. In het verleden is reeds gebleken dat de twijfelaars het bij het rechte eind hadden, nadat de deelnemer toegaf dat hij niet was wie hij beweerde te zijn.

Sommigen vinden dat tieners niet mogen deelnemen, omdat ze vinden dat "Jongens" enkel ondersteuning moet bieden aan mannen die van jongens houden. Anderen zijn dan juist wel weer op zoek naar het perspectief van de tieners.

Sommige tieners zijn veelal nog op zoek naar hun eigen identiteit en vnden na een poosje de gay teen forums eigenlijk interessanter.

Er zijn enige risico's verbonden aan tieners die hier openlijk op zoek zijn naar contact met mannen. De meeste vinden ongelofelijke steun door gewoon te praten met mannen, toch is er altijd het risico dat sommige mannen zo wanhopig zijn dat ze alles doen om met tieners in contact te komen.

Tieners die boylovers zijn, staan meer open voor aanvallen van mensen die gekant zijn tegen boylove, voornamelijk omdat zij meestal nog niet de nodige lessen geleerd hebben die belangrijk zijn om zichzelf te beschermen, maar ook omdat zij veelal nog afhankelijk zijn van ouders die afwijzend staan ten opzichte van boylove.

Tieners moeten bijzonder aandachtig zijn op het niet prijsgeven van informatie die hun zou kunnen identificeren. Tegenstanders van boylove zouden dit wel eens kunnen gebruiken om hen lastig te vallen. Links naar home pages of niet anonieme e-mail adressen, zijn bijzonder af te raden.


De regels

 1. Geen erotiek of overdreven gedetailleerde seksuele discussies.
 2. Geen verzoeken om of aanbieden van links naar illegaal materiaal, naaktfotografie of materiaal waarbij twijfel kan ontstaan over de legaliteit ervan.
 3. Gelieve andere deelnemers aan dit forum niet lastig te vallen, te beledigen, te intimideren of te imiteren.
 4. Onthul niet al te veel details over jezelf en zeker niet over andere deelnemers aan het forum.
 5. Geen onthullingen over potentieel illegale activiteiten.
 6. Geen verzoeken of voorstellen om minderjarigen te ontmoeten.
Buiten deze regels om wordt vanzelfsprekend verwacht dat iedereen zich houdt aan de algemeen geaccepteerde fatsoensregels zoals die gelden op het internet. Flagrante overtreders kunnen hun recht op deelname verliezen.


Internet Anonimiteit

Een zeer belangrijke factor in anonimiteit is uw IP adres. Als je een statisch IP adres hebt (dat wil zeggen als je gebruik maakt van een vaste verbinding met het internet, bijvoorbeeld op je werk) dan kan je IP adres rechtstreeks gelinkt worden met de computer die je gebruikt. Als je een dynamisch IP adres hebt (meestal bij een dial up account van bij je thuis), dan kan je IP adres enkel gelinkt worden met je internet provider. Hoe groter je provider, hoe moeilijker het wordt om je te identificeren. Als je gebruik maakt van HotMail of IRC, wordt je IP adres altijd prijsgegeven.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze problemen te vermijden. Kijk op onze pagina met tips over Veiligheid en Privacy.


Registreer uw naam en/of gebruik een SigPic

Meer informatie over registratie en sigpics vind je hier.